Hvordan steke bacon i ovn: En trinnvis guide

Innlegget er sponset

Oppdag fordelene ved å steke bacon i ovn

Å steke bacon i ovnen kan virke litt utenfor boksen hvis du er vant til tradisjonell pannesteking. Men det tilbyr en hel rekke fordeler. Fra å kunne steke en større mengde på en gang, til lettere rengjøring (farvel til fett-splatters!) og bedre kontroll på stekingen. Ja, ovnstekt bacon kan forvandle frokosten din til en mye mindre stressende opplevelse.

Klargjøring for steking av bacon i ovnen

Før du stepper inn i verdenen av ovnstekt bacon, la oss sørge for at du er ordentlig utrustet. Du vil trenge et stekebrett og aluminiumsfolie for enkel clean-up etter steking. Så kommer valget av bacon – finn din favoritt, enten du foretrekker tykk eller tynn skive, røkt eller usaltet.
Hvordan steke bacon i ovn: En trinnvis guide

Trinnvis guide til å steke bacon perfekt i ovnen

Nå er det på tide å komme til kjernen av det alle – hvordan steke bacon i ovn. Begynn med å forvarme ovnen til 200 grader Celsius. Dekk stekebrettet ditt med aluminiumsfolie og legg baconskivene i en enkelt lag. Ikke overlapp dem, da vil de ikke bli like sprø.Stek baconet i ovnen i omtrent 15-20 minutter, men pass på å sjekke med jevne mellomrom. Alle ovner er forskjellige, og koketiden kan variere. Ta ikke baconet ut av ovnen før det er pent og grunnet, og har nådd ønsket sprøhet.

Ekstra tips og triks for sprøtt ovnstekt bacon

For de av dere som jager etter den ekstra sprø konsistensen, har vi et par ting å dele. La baconet tørke på kjøkkenpapir etter steking – det fjerner overflødig fett og bidrar til sprøheten. Vil du krydre baconet litt? Legg til litt lønnesirup eller brunt sukker mot slutten av steketiden.

Vanlige spørsmål om å steke bacon i ovnen

Kommer det fremdeles noen quirks med ovnsteking. Trenger jeg å forvarme ovnen? (Ja.) Kan jeg steke bacon uten folie? (Absolutt, selv om det kan bli litt messier.) Hva hvis baconet mitt blir for sprøtt? (Bare ta det ut litt tidligere neste gang.)I konklusjon er det enkelt å se hvorfor steking bacon i ovnen er en effektiv og mindre rotete måte å oppnå perfekt, sprø bacon på. Så hvorfor ikke prøve metoden neste gang du forbereder en frokostfeast?