Hvordan Lage Potetmos

Innlegget er sponset

Velge riktig utstyr og ingredienser – hemmeligheten bak perfekt potetmos

Noe så enkelt som potetmos krever faktisk litt tanke når det gjelder valg av utstyr og ingredienser. God potetmos starter med de rette potetene. Bintje, Kerr’s Pink og King Edward er noen av de beste for potetmos.
Hvordan Lage Potetmos
For potetmosen trenger du følgende ingredienser:- 1 kg poteter- 1 dl melk eller fløte- 50 g smør- Salt og hvit pepper etter smakNår det gjelder utstyr, vil du trenge en stor kjele, et potetstapper, og en skjærekniv. En håndmikser kan også brukes til å lage potetmos, men være forsiktig så du ikke overstapper potetene, da det vil gjøre potetmosen seig.

Steg-for-Steg Guide til Hvordan lage potetmos

Forbered dine poteter

Start med å skrelle potetene og kutt dem i jevnstore biter. Dette sikrer at de koker jevnt. Kok deretter potetene i en stor kjele med saltvann.

Lage potetmosen

Når potetene er møre, tøm vannet fra kjelen. Reduser varmen til lav og la de dampende potetene være i kjelen et par minutter for å kvitte seg med overflødig fuktighet.Legg til smør i potetene og begynn å mose. Potetene skal være varme så smøret smelter inn i potetene. Legg gradvis til varmet melk eller fløte, og fortsett å mose til du oppnår den konsistensen du foretrekker. Smak til med salt og pepper.

Variasjoner av potetmos

Potetmos trenger ikke å være kjedelig. Gi de grunnleggende ingrediensene et løft med å gjøre matlagingen litt mer spennende: potetmos med hvitløk eller potetmos med bacon og ost. Kanskje en vegetarisk/vegansk potetmos der melk og smører erstattet med veganske alternativer!

Servering og Oppbevaring av Potetmos

Potetmos er det perfekte tilbehøret til mange hovedretter, som stekt kylling, biff og mer.Hvis du lager mye potetmos, kan restene lagres i kjøleskapet opptil tre dager. For å varme opp potetmosen, tilsett litt mer melk eller smør og varm det sakte opp på lav varme, rør hele tiden.Nå at du vet hvordan lage potetmos, gå og nyt en deilig, hjemmelaget potetmos!