En trinn-for-trinn guide om ‘hvordan strikke hæl’

Innlegget er sponset

Hvorfor strikke hæl? Og hva trenger du for å starte?

Strikking er mer enn bare en kreativ hobby. Fra beroligende garn og behagelige strikkepinner, til det neste paret varme sokker, er strikking en morsom og avslappende måte å lage hjemmelagde gaver, eller kanskje unne deg selv et par!Å strikke en hæl kan virke skummelt, men med litt tålmodighet og praksis, kan du mestre denne teknikken. Alt du trenger er et par strikkepinner, litt garn i favorittfargen din, målebånd for å sikre riktig størrelse, og selvfølgelig, tålmodighet og vidd!

Forberedelser før hæl-strikkingens eventyr!

En trinn-for-trinn guide om 'hvordan strikke hæl'
Før du dykker ned i detaljene om hvordan strikke hæl, må du kontrollere målene på foten du strikker til. Dette vil sikre en perfekt passform. Det kan også være lurt å lage en prøvelapp for å måle strikkefastheten din med garnet og pinnene du har valgt.

Hvordan strikke hæl: Trinn-for-trinn guide

Steg 1: Hælkappe

Hælkappen markerer starten på hælen. Den lages ved å strikke frem og tilbake over en del av maskene, ofte halvparten av maskene på pinnen.

Steg 2: Hæl-vending

Dette kan være den skumleste delen for nybegynnere. Det handler om å vri arbeidet og strikke tilbake. Men fortvil ikke! Med litt praksis, vil denne delen snart bli som en lek for deg.

Steg 3: Plukke opp masker langs hælkappen

Nå skal du plukke opp masker langs sidene av hælkappen. Dette er for å forberede deg på å strikke selve hælen.

Steg 4: Forme hælen

Å forme hælen kan være litt krevende, men med litt praksis vil du helt klart få det til.

Vanlige fallgruver og hvordan unngå dem

Vi alle begår feil når vi lærer noe nytt. Noen vanlige feil ved hælstrikking er blant annet hulfot, for stram strikking og feil antall masker. Ikke la disse feilene avskrekke deg, men se dem heller som læringsmuligheter.

Etter hælens fullførelse: Da er det bare å fortsette

Når hælen er ferdig, kan du fortsette på resten av sokken. Husk å avslutte sokken riktig for å sikre et godt sluttresultat.Vi håper denne guiden har gitt deg en god forståelse om hvordan strikke hæl. Tålmodighet og øving er nøkkelordene her. Husk at ingen mester har falt ned fra himmelen! Så ta opp pinnene dine og begynn ditt strikkeeventyr i dag!