En Brukervennlig Guide til ‘Hvordan Ta Screenshot på Mac’

Innlegget er sponset

Din grundige veiledning: Hvordan ta screenshot på Mac

Har du noen gang hatt behov for å ta et øyeblikksbilde av skjermen din mens du har vært på Mac? Kanskje du har ønsket å dele et bilde av en feilmelding med teknisk støtte, lagre et innlegg fra sosiale medier, eller kanskje bare å ta et bilde av en morsom samtale for å vise til en venn. Hvis ja, så er denne artikkelen for deg. Les videre for å lære hvordan å ta screenshot på Mac enkelt og effektivt.
En Brukervennlig Guide til 'Hvordan Ta Screenshot på Mac'

Å ta screenshot på Mac: trinn for trinn

Først av alt, det grunnleggende. For å ta et screenshot av hele skjermen på din Mac, trenger du bare å trykke på Command + Shift + 3 samtidig. Dette tar et bilde av hele skjermen, og lagrer det som en fil på skrivebordet. Det er så enkelt som det!Men hva hvis du bare ønsker å ta bilde av et bestemt område på skjermen, og ikke hele greia? Også her har Mac en løsning for deg.Trykk på Command + Shift + 4. Marker så området du vil ha et screenshot av. Slip musen, og voila, screenshot lagret på skrivebordet.

Ta screenshot av et bestemt vindu på Mac

Men vent, det blir bedre. Du kan også ta et screenshot av et spesifikt vindu på Macen din. Alt du trenger å gjøre er å trykke på Command + Shift + 4, og deretter trykke på mellomromstasten. Deretter klikker du bare på vinduet du vil ta screenshot av.Og du trenger ikke å bekymre deg hvis du har tatt et screenshot ved en feiltakelse, eller hvis bildet du tok ikke kom ut slik du ønsket. Bare trykk på Escape-tasten før du slipper musen, og prosessen vil bli avbrutt umiddelbart.

Å redigere dine screenshots på Mac

Hva om du vil redigere screenshots du har tatt? Ikke noe problem i det hele tatt. Når du har tatt et screenshot ved hjelp av de ovennevnte metodene, vises en miniatyr nederst til høyre på skjermen. Klikk på denne miniatyren for å åpne screenshot i forhåndsvisning, der du kan legge til merknader, beskjære bildet og mye mer.Ønsker du at screenshots ikke skal lagres på skrivebordet automatisk? Du kan endre destinasjonen ved å gå til Innstillinger, og deretter Skjermbilder.Så det har du det. Nå har du lært hvordan ta screenshot på Mac. Husk at øvelse gjør mester, så ikke vær redd for å leke rundt og bli komfortabel med disse snarveiene.